0

Projekat Centra za posjetioce Crna Roda, čiji su autori Clinica Studio, Roth i Čerina, Roth i Čerina, Niko Mihaljević, Ivana Fabrio, Franka Tretinjak, Borna Demel, Novena i Vanja Cuculić, osvojio je Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva, koja je dodijeljena na svečanom otvaranju bijenalne Izložbe hrvatskog dizajna 21/22 u utorak u Laubi – Kući za ljude i umjetnost u Zagrebu.

Reč je o projektu centra „Crna roda Osekovo“, koji je otvoren za posetioce Parka prirode Lonjsko polje. Ovaj četvrti centar za posetioce Parka nalazi se u Osekovi i tako je postao najbliži ulaz za posetioce koji putuju iz pravca Zagreba.

„Stalna postavka centra tumači posetiocima ključne prirodne fenomene ovog zaštićenog područja i specifičnosti suživota čoveka i prirode. Kombinacijom mašinskih i multimedijalnih eksponata, autorskih ilustracija, reljefa, gravura i skulpturalnih instalacija, kompletna interpretirana je priča o dinamičnoj ravnoteži života u Lonjskom polju.Projekat se sastoji od dva objekta povezana edukativnim parkom i tri vidikovca.Objekti su izgrađeni od prirodnih materijala u skladu sa morfologijom lokalne gradnje, a prostorni elementi izranjaju iz ritam kontinuiranih linearnih hrastovih dasaka, kroz koje drveni enterijer u funkciji interpretacije postaje osnova za konkretne eksponate“, navode autori u opisu projekta.

Izložba hrvatskog dizajna središnji je i najvažniji profesionalni dizajnerski događaj u Hrvatskoj, koji okuplja najkvalitetnije dizajnerske radove nastale u dvogodišnjem razdoblju u svim područjima dizajnerske djelatnosti, od dizajna vizualnih komunikacija, preko dizajna proizvoda i dizajna ambalaže, na modni dizajn, dizajn u digitalnim medijima i koncepte.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Evo kako se Hrvatska oprašta od kune (Galerija)

Previous article

Tuberkuloza potvrđena kod šest osnovaca u Novom Pazaru

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *