0

Premijer Andrej Plenković danas će donijeti odluku o rekonstrukciji Vlade, a očekuje se da će kadrovske promjene u Banskom dvoru predstaviti nakon užeg kabineta Vlade koji se održava u 13 sati, dok će koalicioni sastanak biti održan u 15 sati.

Dakle, danas će biti poznate sve promjene koje se očekuju, piše Jutarnji list.

Iz Vlade sigurno ide ministar građevinarstva Ivan Paladina, a zamijenit će ga savjetnica predsjednika HGK za građevinarstvo Mirjana Čagalj.

Ona je članica HDZ-a, u Nadzornom je odboru Hrvatskih puteva, a bila je i kandidatkinja za ministarku i nakon smjene Horvata, ali se premijer odlučio za Paladinu.

Premijer je juče imao sastanak i s ministarkom regionalnog razvoja i fondova EU Natašom Tramišak, te joj rekao da je ne želi više u Vladi jer je izgubio povjerenje u nju.

Ona ipak smatra da ne bi trebala biti smijenjena, a njenoj smjeni protivi se i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Ali, kako saznaje Jutarnji, i Tramišak sigurno odlazi iz Vlade, a trebao bi je zamijeniti njen državni sekretar, HDZ-ovac Šime Erlić.

Bilo je otvoreno i pitanje hoće li biti još nekih promjena u Vladi i mogućih spajanja resora, poput branitelja i obrane, ali izvor iz Vlade kaže kako to nije tema.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Ko je najbolje odjevena žena u 2022?

Previous article

Oskrnavljeno groblje u rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *