0

Elon Musk je od nekolicine svojih pratilaca na Twitteru dobio izazov da ugasi Facebook stranice obe svoje kompanije. SpaceX i Tesla Facebook stranice su sada deaktivirane, a obe su imale oko 2,6 miliona pratilaca.

Musk je odgovarao na brojne tvitove, a potom je stigao do jednog tvita Briana Actona (suosnivač WhatsAppa, aplikacije koja je sada u vlasništvu Facebooka), koji je imao hashtag #deletefacebook. Musk je postavio pitanje: “Šta je Facebook?”. Nakon ovoga, jedan pratilac je Musku rekao da bi trebalo da obriše Facebook stranicu “ukoliko je muško”. Musk je istakao da nije ni znao da takva stranica postoji i rekao je da će je ugasiti.

Potom ga je neko izazvao da obriše i Tesla Facebook stranicu, na šta je Musk odgovorio da stranica ionako izgleda neubedljivo. Nakon ovoga su i Tesla i SpaceX Facebook stranice nestale.

Muskovo trolovanje Facebooka stiže nakon prilično loše nedelje popularne društvene mreže. Prošlog vikenda je otkriveno da je kompanija Cambridge Analytica nepravilno došla do podataka 50 miliona Facebook korisnika. Od ovog trenutka skandal je kulminirao, a Facebook korisnici su pokazali zabrinutost za svoju sigurnost, dok vlasti zahtevaju odgovore od Facebook zvaničnika.

(benchmark)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Xiaomi Redmi Note 5 Pro će biti drastično skuplji u Evropi

Previous article

Vrijednost najvećih kriptovaluta u velikom padu od Januara

Next article

You may also like

More in Tehnologija

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *