0

Google je, posle Netflix-a, najavio smanjenje brzine na Youtube kako bi se izbjegla blokada interneta u Evropi zbog povećanog korišćenja u vrijeme pandemije koronavirusa

Nakon razgovora direktora Google Sandara Pičaja, direktorke Youtube Suzan Vojčicki i komesara Tijerija Bretona, obavezali smo se da privremeno prebacimo sav saobraćaj na standardne parametre“, saopštio je jedan portparol kompanije Google.

On je objasnio da ljudi idu na Youtube zbog novosti koje postavljaju vlasti, obrazovnog sadržaja i uspostavljanja veza u vreme pandemije koronavirusa.

Primjenili smo mjere kako bismo automatski prilagodili naš sistem tako da koristi manji mrežni kapacitet“ objasnio je portparol.

Nastavićemo da radimo sa vladama zemalja članica i mrežnih operatera kako bi se na minimum smanjili ograničenja nametnuta sistemu, pružajući dobro iskustvo korisnicima, dodao je portparol Google.

Netflix je u četvrtak donio odluku o smanjenju opterećenja interneta u Evropi u narednih 30 dana.

Evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton pozvao je u srijedu striming platforme i operatere da preduzmu mjere kako bi se smanjio pritisak na internet, a u cilju olakšavanja rada na daljinu tokom izolacije koja je uvedena u evropskim zemljama zbog širenja koronavirusa.

Evropska komisija je od Netfliksa i ostalih zatražila da ukine HD kvalitet i da omogući prikazivanje sadržaja samo u SD kvalitetu do daljeg.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Mugoša upozorio: Epidemija počinje da se širi, poštujte pravila

Previous article

Nedostupan websajt Doma zdravlja Danilovgrad

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *