0

Zadnjih dana sve više dojava da prevaranti umjesto originalnih eura za plaćanje koriste filmske rekvizite novčanica u toj novoj hrvatskoj valuti, navode iz hrvatske policije. Ističu da je na rekvizitima na ispisano „Souvenir production“, odnosno „This is not legal it is to be used for motion props“.

Tokom novogradišnje noći policiji je dojavljeno kako je nepoznata osoba za plaćanje prodajnih artikala u prodavnici na području opštine Nova Kapela koristila filmski rekvizit od 10 eura. Policija je pokrenula kriminalističku istragu i traga za tim prevarantom.

Krajem prošle godine na području Slavonskog Broda zabilježen je i slučaj kada je nepoznati prevarant filmskim rekvizitom, a ne pravom novčanicom od 50 eura, platio taxi uslugu.

Hrvatska policija: Dobro pogledati svaku novčanicu, prijaviti sumnju u originalnost

„Građani budite oprezni i svaku euro novčanicu dobro pogledajte, jer pojedinci koriste vrijeme prilagođavanja te će nastojati iskoristiti priliku i ‘ubaciti‘ lažni novac“, poručuju iz policije i građane pozivaju da im odmah jave svaki slučaj sumnje u originalnost novčanica.

Novčanicu osjeti, pogledaj, okreni, provjeri.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Kako prepoznati toksične igračke

Previous article

Stiže punjač koji će telefon puniti za samo devet minuta

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *