0

Baza podataka „Spomenik“ sada ima preko 700 memorijalnih i istorijskih objekata iz jugoslovenskog doba označenih na interaktivnoj mapi, uključujući spomenike, muzeje, groblja, spomen-domove, između ostalih zanimljivih mesta.

Važno je napomenuti da mnoga spomenička mesta označena na ovoj karti postoje u različitim fazama degradacije i uništenja.

U interaktivnoj mapi spomenika (karta spomenika), autor je koristio niz napomena kako bi razjasnio stanje u kojem se ovi spomenici mogu naći. Ako nijedna napomena nije navedena uz naziv svake lokacije iznad ikone fotografije, onda to ukazuje da su mesto spomenika i njegova centralna memorijalna skulptura još uvek relativno netaknute (ali ne nužno netaknute, jer može biti prisutan neki vandalizam i pad). Međutim, ako vidite napomene „U ruševinama“, „Destroied“ ili „Expunged“ pored naziva lokacije, to je indikacija da je spomenik pretrpeo ozbiljne izmene, bilo zbog vandalizma, oštećenja, izgradnje itd. Svrha ovih napomena je da ljudi koji koriste ovu mapu u svrhu istraživanja ili navigacije budu svesni u kojoj situaciji se mogu nadati da će pronaći spomenike po dolasku na svoju lokaciju (ili bivšu lokaciju).

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Bravo, ljudino: U Sarajevu huligani turistima iz Srbije izbušili gume, čuveni Sejo im platio sve troškove!

Previous article

Plenković o poskupljenjima: „To mora stati, sutra donosimo mere“

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *