Antenna Satellite Dish Clipping Path Included
0

SAD su prošle godine prikupile ukupno 510 izvještaja o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) od kojih su mnogi proletjeli kroz osjetljivi vojni vazdušni prostor.

Iako nema dokaza da je u pitanju vanzemaljska tehnologija, leteći objekti i dalje predstavljaju prijetnju, navodi vlada u juče objavljenom rezimeu izvještaja koji nema oznaku povjerljivosti.

Pentagon je prošle godine otvorio Kancelariju za rješavanje anomalija svih domena koja se isključivo bavi bilježenjem i analizom svih izvještaja o neidentifikovanim pojavama.

Mnoge izvještaje o NLO prijavili su vojni piloti. U toku je i saradnja sa obavještajnim agencijama o daljoj procjeni tih incidenata.

„Događaji nastavljaju da se odvijaju u zabranjenom ili osjetljivom vazdušnom prostoru što povećava zabrinutosti oko bezbjednosti letjenja ili da se radi o špijuniranju od strane protivnika“, saopštila je Kancelarija direktora nacionalne obavještajne službe u svom izvještaju za 2022.

Ostatak izvještaja koji je povjerljiv govori o tome koliko je tih objekata pronađeno u blizini lokacija gdje rade nuklearne elektrane ili gdje je skladišteno nuklearno oružje.

Nakon analize prijavljenih 510 slučajeva utvrđeno je da je većina „neupadljivih karakteristika“ i da bi mogli biti definisani kao bespilotne letjelice ili objekti nalik balonima.

Kancelarija Pentagona za anomalije takođe treba da analizira sve neidentifikovane objekte koji se kreću pod vodom, u vazduhu ili svemiru, kao i one koji se kreću između tih domena, što bi moglo predstavljati novu prijetnju.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Januar najdepresivniji mjesec u godini

Previous article

Toliko lepa da moraju da je čuvaju telohranitelji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *