0

Dvostruki uzastopni najkorisniji (MVP) igrač NBA lige Nikola Jokić proglašen je za najboljeg košarkaša Srbije u 2022. godini, u izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Tradicionalno, KSS bira najbolje glasovima novinara i urednika najuglednijih srpskih medija.

Jokić je treći put u karijeri dobio priznanje, nakon 2018. i 2021. godine.

Specijalno priznanje dobila je basket reprezentacija Srbije, koja je u minuloj godini osvojila evropsku i svetsku titulu.

Predsednik KSS najavio je 2023. kao godinu velikog jubileja 100 godina košarke u Srbiji.

„Godina koja je počela za nas je jako značajna veliki je jubilej 100 godina košarke u Srbiji i 75 godina od osnivanja Košarkaškog saveza. Obeležićemo je nizom manifestacija i planiramo da cela 2023. bude u znaku košarke. Pripremamo brojne akcije i događaje, kroz koje želimo da prikažemo našu bogatu istoriju. Počinjemo već sledećeg meseca mobilnom izložbom tokom Kupa Radivoj Korać, koja će iz Niša tokom cele godine ići kroz sve velike gradove Srbije. Želimo da na svakoj košarkaškoj utakmici u Srbiji, u saradnji sa regionalnim košarkaškim savezima i klubovima, tokom ove godine na neki način bude obeležen jubilej, vizuelno i kroz marketinške aktivacije“

Košarkaški savez Srbije ima nameru da kroz saradnju sa našim velikim institucijama, Ministarstvom sporta, Gradom Beogradom i ostalima obeleži prvi vek košarke u Srbiji i realizuje brojne društveno-odgovorne akcije, naveo je prvi čovek KSS.

„Pozivamo sve medije da nam se priključe i prate naše aktivnosti u godini jubileja, jer košarka i košarkaška reprezentacija Srbije, kao jedan od najvećih brendova Srbije, to zaslužuju. Ovom prilikom, želimo da u avgustu organizujemo tradicionalni turnir Trofej Beograda, gde ćemo dovesti renomirane reprezentacije pred Svetsko prvenstvo. Kruna ove zlatne godine biće Svečana akademija 12. decembra, na dan osnivanja Košarkaškog saveza Jugoslavije pre 75 godina, kada očekujemo celu košarkašku planetu u Beogradu“, zaključio je Danilović.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Pregled kapitalnih projekata u CG, Srbiji, BiH i Hrvatskoj za 2023

Previous article

Evo kako se Hrvatska oprašta od kune (Galerija)

Next article

You may also like

More in Sport

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *