Kosovo flag is depicted on the screen with the program code
0

Ovu informaciju „Novostima“ je potvrdio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, najavljujući da će Srbija intenzivirati diplomatsku akciju oko otpriznavanja tzv. Kosova.

Na pitanje zašto još nisu objavljena imena onih koji su se odlučili da povuku priznavanje, Dačić je odgovorio:

„Prvo, poštujemo njihov stav i ne želimo da ih izlažemo nekom pritisku i od Prištine, a naročito od njenih saveznika. Moramo da budemo pažljivi. Drugo, mi smo Vašingtonskim sporazumom preuzeli obavezu da zastanemo sa inicijativom otpriznavanja i hteli smo da pokažemo da se držimo onog što smo potpisali. Ipak, Priština to ne radi. Razlika u odnosu prema preuzetim obavezama je suštinska i svi koji posreduju dobro znaju ko je ozbiljan partner, a ko lažov“.

Prema saznanjima lista, među državama čija se imena još čuvaju u tajnosti, nalaze se afričke, zemlje karipskog regiona i Tihog okeana.

Podseća se i da je do potpisivanja Vašingtonskog sporazuma 18 država povuklo priznanje Kosova. To su: Sijera Leone, Surinam, Togo, Gana, Nauru, Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička Republika.

Izvor: Novosti

INSTAGRAM OPEN BALKAN

TENZIJE U BIH: Srpski automobili ponovo meta

Previous article

CRNOGORSKI GRAD SA NAJZAGAĐENIJIM VAZDUHOM NA SVIJETU

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *