0

Amplitudo akademija u partnerstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore, pokreće nove, besplatne obuke za razvoj i dizajn video igara. Program počinje 15. juna i traje 6 mjeseci tokom kojih će polaznici imati priliku da savladaju kompletan proces kreiranja igara. Nakon rada sa mentorima najbolji će dobiti priliku da se zaposle i postanu dio tima koji će, u saradnji sa iskusnim programerima, napraviti prvu video igru Amplitudo Akademije.

Kreativna gejming industrija je profesija koja je već osvojila svijet, a sada zaživljava i kod nas. Cilj nam je da na ovaj način otpočnemo proces kojim ćemo Crnu Goru ucrtati na globalnu mapu industrije koja je u svijetu, po rastu davno nadmašila i muzičku i filmsku. U 2019. godini globalno tržište igara dostiglo je vrijednost od oko 152 milijarde dolara, što je povećanje od 9.6%  u odnosu na 2018. godinu. Vjeruje se da da će do 2025. dostići i više od 300 milijardi dolara.

Obuke Amplitudo Akademije realizuju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u okviru programa Kreativna Crna Gora kojim se podstiče razvoj sektora kreativnih industrija kao ključnom u formiranju savremene kreativne zajednice koja djeluje u domenu inovativnog stvaralaštva. Svi zainteresovani CV i portfolio mogu poslati na mejl obuke@amplitudo.me do 5. juna.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Danilovgradski CSGO counter strike tim upisuje pobjede

Previous article

Nova Windows nadogradnja donosi novi način pretraživanja fajlova

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *