0

Do sada smo imali prilike da vidimo kako veštačka inteligencija (AI) veoma dobro manipuliše slikama i video zapisima. Jedna od zanimljivijih, za korisnike, mogućnosti AI jeste uklanjanje objekata sa slika.

To više nije novost, niti je toliko zanimljivo (mada impresivno jeste svakako), zato što AI sada može ukloniti sa snimka pokretne objekte!

Dovoljno je samo da nacrtate pravougaonik oko pokretnog objekta, koji želite da uklonite, i pustite alat da sve odradi za vas.

Korisnik pod pseudonimom „zllrunning“ je na svom Github nalogu postavio izvorni kôd tog alata. Kako on navodi, njegov alat se oslanja na dva modela za treniranje pod nazivom SiamMask i Deep Video Inpainting. Jedan se koristi za praćenje pokretnog objekta u snimku, a drugi za maskiranje istog.

Kao što vidimo na primerima, alat nije savršen te su moguće nepravilnosti u obrađenom delovima gde se pokretni objekat prvobitno nalazio. Ali hej, alat je besplatan i otvorenog kôda!

Istraživači iz „Nanyang Technological University“ u Singaporu su testirali ovaj algoritam u maju ove godine, a rezultat možete videti u snimku ispod.

SaznajNovo

INSTAGRAM OPEN BALKAN

FaceApp je zaradio milion dolara za samo 10 dana

Previous article

Trenutno besplatne aplikacije, igre i pozadine koje se inače plaćaju

Next article

You may also like

More in Novosti

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *