0

Kako su se mijenjale generacije mreža od NMT (Nordic Mobile Telephone) koji se kolokvijalno naziva prvom generacijom mobilne telefonije, preko 2G, 3G, 4G/LTE pa sve do pete generacije mobilni mreža, tako su se mijenjali i proizvođači koji su bili na vrhu kada je u pitanju popularnost i broj prodatih uređaja.

Od američke Motorole koja je dominirala kada su telefoni bili oblika i veličine cigle, poput Nokia 2110 prvog telefona koji je autor posjedovao još krajem prošlog vijeka, a koji su jedva stajali u džep zimske jakne. Preko dominacije finskog brenda Nokia za vrijeme kojeg su telefoni vjerovatno imali najšarolikiji i najkreativniji dizajn. Pa do dominacije južnokorejskog Samsunga i američkog Apple u vrijeme pametnih telefona koji imaju bezličan dizajn ploče sa ekranom preko većine prednje strane.

Dolazi vrijeme savitljivih telefona i moguće je da neko drugi izbije na vrh, ali do tada pogledajte video koji prikazuje koji proizvođači su dominirali industrijom od 1993. pa do 2019. godine. Ako ste mlađi vjerovatno za mnoge od njih niste ni čuli, ali stariji među vama će se sigurno podsjetiti nekog svog omiljenog telefona iz tog perioda.

komentarima podijelite informacije koji proizvođač i koji model je bio vaš prvi telefon, a koji je vaš omiljeni uređaj do sada?

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Apple najavio iPhone 9 prezentaciju za 31. mart

Previous article

Apple uklonio Plague Inc igru sa kineskog App Store

Next article

You may also like

More in Tehnologija

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *