0

Panika se proširila među korisnicima Samsunga nakon što je jedan od njih na Redditu napisao kako mu je telefon sam poslao sve fotografije na broj iz njegova imenika. Srećom, bio je to broj njegove djevojke, piše Tech Crunch.

Osim fotografija, Samsung modeli Galaxy S9 i Galaxy Note 8, tokom noći su poslali i zakazane poruke na nasumične brojeve, a nakon toga nisu bile sačuvane u sandučetu poslatih poruka. Najviše korisnika koji su se žalili na ovaj problem imaju račun kod T-Mobilea pa se zato pojavila sumnja da je to njihova greška. Takođe, većina njih je nedavno ažurirala aplikaciju Samsung Messages preko koje se šalju poruke na ovim telefonima.

Portparol Samsunga je rekao kako “su svjesni problema i trenutno rade s tehničkom podrškom kako bi ustvrdili šta se zapravo dogodilo” te pozivao sve kojima je telefon sam slao fotografije i poruke da se jave njima direktno. T-Mobile je kategorički ustvrdio kako krivica nije njihova te korisnike uputio na Samsung.

Što možete uraditi ako sumnjate da bi i vaš Samsung počeo da šalje fotografije nasumičnim kontaktima? Prvo, savjetuje Tech Crunch, otvorite postavke aplikacije Samsung Messages i isključite opciju kojom joj dajete odobrenje za pristup čuvanju, koja uključuje i galeriju. To znači da ćete za svako slanje fotografija od tog trenutka nadalje morati dati dopuštenje aplikaciji. Druga opcija je još radikalnija – prestanite da koristite Samsung Messages sve dok se problem ne riješi i komunicirajte preko drugih aplikacija.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Evo jedan od načina kako Facebook aplikacije prikupljaju vaše podatke?

Previous article

Telekom: Brži i stabilniji internet i u Danilovgradu

Next article

You may also like

More in Tehnologija

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *