0

Riječ je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi, navode iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije

Dječak i mladić S.S. (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, prenosi Kosovo onlajn.

Djeca su, kako se navodi, u trenutku napada išla pored puta i nosila Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

– Išli smo po Badnjak kao i svake godine. Stali smo na put da se slikamo, naišao je auto, ne znam koji, iz auta je pucano na nas. Evo u ruku sam pogođen – rekao je uznemireno Miloš Stojanović, ranjeni mladić iz Gotovuše nakon što mu je ukazana prva pomoć.

Napadač A.K. (33) koji je pucao na dečake je uhapšen i prebačen je u Uroševac na ispitivanje. Mediji pišu da je osumnjičeni napadač pripadnik Kosovskih bezbjednosnih snaga.

– Zadobili su prostrjelne rane, jedan dječak je pogođen u šaku, a drugi u rame i tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi. U ovom trenutku se transportuju u Kliničko bolnički centar u Gračanici gdje će dobiti najbolju moguću njegu. Riječ je očiglednom pokušaju ubistva nedužne srpske djece koja su zasmetala samo zato što su nosila Badnjak i time jasno pokazala da su Srbi, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Ranjena dvojica srpskih dečaka kod Štrpca – pucano iz vozila u pokretu, uhapšen pripadnik KBS-a

Previous article

Hoće li apel Vlade utjecati na smanjenje cijena?

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *