0

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović poražen je na juče održanim predsjedničkim izborima što je prvi definitivan izborni poraz lično Đukanovića od njegovog ulaska u politiku.

Đukanović je poražen u prvom krugu predsjedničkih izbora 1997. godine, ali je bio pobjednik u drugom. Njegova vlast u Crnoj Gori bila je neprikosnovena od uspostavljanja višepartijskog sistema, odnosno duže od 30 godina. Odlazeći predsjednik na tu funkciju se kandidovao tri puta, a sedam puta bio je premijer.

Đukanović je sinoć priznao izborni poraz i čestitao Jakovu Milatoviću pobjedu. On je poželio novom predsjedniku da bude dostojan povjerenja koje je zadobio. Mirna predaja vlasti demokratski je iskorak za Crnu Goru i odgovoran potez odlazećeg predsjednika. ​Politički analitičari ocjenjuju da je njegov sinoćni govor bio dostojanstven i državnički.

Pristalice Demokratske partije socijalista (DPS) su zviždanjem i pjevanjem ometale novinarku TV Vijesti Danijelu Lasicu dok je postavljala pitanja lideru DPS-a Milu Đukanoviću.

Đukanović je na postavljeno pitanje odgovorio da ne čuje.

I nakon što je Đukanović reagovao i rekao da daju priliku novinarima da postave pitanja, okupljeni su počeli da pjevaju crnogorsku himnu.

Đukanović je potom rekao da će biti druge prilike za pitanja i otišao.

U vrijeme Đukanovićeve vlasti isplivalo je niz afera, a politički protivnici su ga optuživali da je političku moć koristio da zaštiti nelegalne poslove, da se brutalno obračuna sa kritički nastrojenim intelektualcima i medijima. Za vrijeme njegove vladavine, ubijen je glavni urednik „Dana“ Duško Jovanović i evidentirano je preko 70 napada na novinare.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Školujemo generaciju idiota nesposobnih za život

Previous article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *