0

SensorTower je istraživačka grupa koja prikuplja podatke o preuzimanju iOS i Android aplikacija, prati njihovu popularnost i redovno ažurira i objavljuje te liste. U januaru 2021. godine došlo je do znatnih „pretumbavanja“ na listi, koji su najviše prouzrokovani nedavnim događajima, prenosi Pc Press.

Naime, Telegram koji je bio na devetom mjestu u decembru 2020. godine, u januaru je „skočio“ na prvo mjesto. To može da zahvali, po mnogima nerazumnom potezu WhatsApp-a da promijeni pravila privatnosti za svoju aplikaciju. Ljudi su masovno odustajali od ove aplikacije i preorijentisali se na njegove alternative, a očigledno je da je Telegram najviše profitirao.

Na drugom mjestu je TikTok,  na trećem još jedna WhatsApp alternativa – Signal, a na četvrtom Facebook. WhatsApp i nije toliko loše prošao kako je izgledalo nakon „pobune“ korisnika – on je u januaru i dalje na listi najskidanijih aplikacija i nalazi se na petom mjestu (u decembru je bio na četvrtom). Na šestom mjestu je Instagram (koji je prošlu godinu završio na petom mjestu).

Lista je napravljena na osnovu 63 miliona preuzimanja, što je 3.8 puta više preuzetih aplikacija nego u januaru 2020. godine. Interesantno je da je čak 24 procenata preuzimanja obavljeno u Indiji, a na drugom mjestu je Indonezija sa 10 procenata.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Zaigrajte 2020. godinu kao igru

Previous article

Pada Viber, korisnici u čudu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *