0

„Trinaesti januar je izabran za Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori, u znak sjećanja na dan kada su mošti sv. Tripuna iz Carigrada prenijeta u Kotor 809. godine. Vijorenje zastave hrvatskog naroda pored crnogorske 13. januara predstavlja, prije svega, ponos za hrvatski narod u Crnoj Gori, dokaz jedinstva i istrajnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Objašnjavaju da će program obilježavanja Dana hrvatskog naroda biti održan u petak, 13. januara, a počeće svetom misom, „u 10 časova, za domovinu i hrvatski narod u Crnoj Gori, u katedrali sv. Tripuna. Uveče, sa početkom u 19 časova, biće održana Svečana akademija i koncert Tomislava Bralića i Intrade benda, u Hali sportova Župa u Tivtu“.

„Gosti iz Crne Gore, Republike Hrvatske i Evropskog parlamenta svojim će dolaskom podržati hrvatsku zajednicu. Dragi Hrvati, dragi prijatelji hrvatskog naroda u Crnoj Gori, srdačno vas pozivamo da zajedno proslavimo važan datum za hrvatski narod u Crnoj Gori“, zaključeno je u saopštenju.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Onlyfejmzzz nova zvijezda Instagrama!

Previous article

Beograd i Budva najskuplji gradovi u regionu

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *