rear view of crowd of spectators at public street event
0

Iako prema prvim rezultatima popisa Srbija ima oko pola miliona stanovnika manje nego 2011. godine, procjenjuje se da je smanjenje veće od toga i iznosi oko 760.000 stanovnika, izjavila je predstavnica Republičkog zavoda za statistiku Srbije (RZS) Ljiljana Đorđević.

Đorđević je za RTS izjavila da i Novi Sad i Beograd imaju negativan prirodni priraštaj, a da se porast broja stanovnika u tim gradovima bilježi zbog doseljavanja, kao i da u glavnom gradu nije ista situacija u svim gradskim opštinama.

Ona je dodala da je u rezultate popisa ubačeno oko 200.000 stanovnika „za koje smo utvrdili da su tu, u Srbiji su, rade, školuju se, ali ih iz nekog razloga popisivač nije našao ili iz nekog razloga nijesu htjeli da se popišu“.

„Tako da kada realno pogledamo situaciju, negdje oko 760.000 je pad broja stanovnika u odnosu na prošli popis“ 2011, istakla je Đorđević.

Po njenim riječima, prosječan stanovnik Srbije ima 43,5 godina, što je značajan porast u odnosu na popis iz 2011. godine, kada je prosječna starost bila 42,2 godine.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

“UBIĆU TEBE I TVOJE PRIJATELJE!” Brajan Volš prijetio Ani da će je ubiti, isplivao dokument policije

Previous article

Večeras se čeka Srpska nova godina

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *