ukradeni korisnički nalozi
0

Internet stranica Top10VPN, koja se inače bavi recenzijama različitih VPN usluga, sprovela je istraživanje o kretanju cijena korisničkih naloga za pojedine online servise na dark webu.

Utvrđeno je da se Apple ID korisnička imena i lozinke prodaju po prosječnoj cijeni od 15,39 dolara. Ističe se da se spomenuti Apple ID računi uglavnom prikupljaju metodom koja uključuje phishing elektroničku poštu.

Na dark webu najvišu cijenu dostižu PayPal nalozi čiji se podaci prodaju po cijeni od 274 dolara, dok se bankovni račun prodaje po prosječnoj cijeni od 160,15 dolara (u prosjeku bankovni računi dostižu cijenu koja je predstavlja 10% od ukupno raspoloživih sredstava na njima). Amazon nalozi se prodaju za oko 10 dolara ili čak i manje, a istu cijenu dosežu i Skype nalozi.

Nalozi za servis eBay nešto su skuplji te se prodaju s prosječnom cijenom od 12 dolara. U ponudi su i računi za određene stranice za upoznavanje što u prosjeku košta oko 3,11dolara. Podaci o debitnim karticama prodaju se s cijenom od 67,50 dolara, a kreditne kartice su nešto jeftinije te se prodaju po cijeni od 50 dolara. Podaci s pasoša prodaju se po prosječnoj cijeni od 60 dolara.

(bug)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

20 SAVJETA I TRIKOVA ZA ANDROID

Previous article

Evo jedan od načina kako Facebook aplikacije prikupljaju vaše podatke?

Next article

You may also like

More in Tehnologija

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *