0
DG- NET je digitalni i terenski servis kreiran sa ciljem uspostavljanja ekološkog-turističkog servisa koji će spajanjem različitih krajeva grada preko pješačkih staza imati za cilj promociju prirodnih ljepota i kulturnih znamenitosti opštine Danilovgrad.

 DG - NET

Željelji smo ukazati na moguće načine zelenog održivog modela turističke ponude  grada i načine doprinosa omladine razvoju grada. Kao finalni produkt se dobio servis osmišljen i realizovan od strane mladih  a koji se može preslikati na ostale gradove u Crnoj Gori.

Baza biljnog i životinjskog svijeta se kontantno dopunjava. Ukoliko želite doprinijeti markaciji i i ažuriranju pješačkih, biciklističkih ali i ostali staza i ljepota naše opštine budite slobodni pisati na info@volimdanilovgrad.me.

Kroz sprovođenje projektnih aktivnosti se ukazuje na raznolikost biodiverziteta područja opštine Danilovgrad, posebno brda Taraš i značaj njihovog očuvanja, uz stvaranje online baze raznolikosti biodiverziteta koji se može koristiti od strane građana kao ponuda Eko – digitalnog servisa, od strane institucija i naučne zajednice za utvrđivanje stanja biodiverziteta koje se može koristiti kao pokazatelj opšteg stanja životne sredine.

Projekat DG – NET je realizovala nvo 9. Decembar iz Danilovgrada uz tehničku podršku portala Volim Danilovgrada (NVO „Rural – Urban“) i Alternativnog udruženja planinara „Ćutuk“.

Projekat se realizovao uz podršku Fond za aktivno gradjanstvo i U.S. Embassy Podgorica kroz program “Za jači glas organizacija građanskog društva .

#USpartnerMNE #SADzaAktivneGradjane #USforActiveCitizens#ekologija #danilovgrad

 

INSTAGRAM OPEN BALKAN

OFLAJN/OFGRID VREMENSKA PROGNOZA ILITI NARODNA METEOROLOGIJA

Previous article

Nokia planira ponovni ulazak u svijet potrošačke elektronike

Next article

You may also like

More in Novosti

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *