0

Krajem februara pisali smo o Xiaomijevom telefonu razvojnog imena Blackshark. Navodno se radi o Xiaomijevom odgovoru na Razerov gamerski mobitel – Razer Phone.

AnTuTu je otkrio kako se uređaj zasniva na Snapdragonu 845, kako ima 8 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Ovakva konfiguracija je bila sasvim dovoljna da Blackshark osvoji 270.680 bodova, odnosno 32.551 i 5.413 bodova više nego što su uspjeli Zenfone 5 i Galaxy S9.

OnePlus 6 ostvario 276 510 poena na AnTuTu testu

Sada koju sedmicu kasnije, Blackshark je stigao i do Geekbenchove baze gdje se vodi pod oznakom blackshark SKR-A0. Geekbench je potvrdio specifikacije koje je ranije otkrio AnTuTu i dodao podatak kako njegov Snapdragon 845 radi na 1,77 GHz.

Što se bodovanja tiče, stanje je sljedeće. U Single-Core testovima blackshark SKR-A0 osvojio je 2.481 boda, a u Multi-Core testovima 8.595 boda. U odnosu na Razer Phone djeluje kako je Xiaomi na putu da odradi bolji posao nego Razer. Naime, na istim testovima Razer Phone je osvojio tek 1.937  (Single-Core) i 6.769 bodova (Multi-Core).

Razer Phone 2 stiže u Septembru

Koliko će Blackshark biti bolji od Razer Phonea, saznat ćemo kada Xiaomi dodatno ispegla softver i službeno predstaviti uređaj.

(bug)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Veceras u Danilovgradu Autorsko vece Mirasa Martinovica

Previous article

Fortnite je stigao na iOS

Next article

You may also like

More in Tehnologija

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *