0

Na meti je ovog puta stariji Vučićev sin Danilo, čije su prisustvo proslavi Dana Republike Srpske mediji u BiH pokušali da iskoriste za političko potkusurivanje. Tako je novinski portal „Istraga.ba“ objavio dopis Ambasade Srbije u Sarajevu, u kojem se organima u BiH najavljuje dolazak Danila Vučića, i to sa detaljnim podacima o licima koja ga obezbjeđuju, brojevima njihovih pasoša, registarskim oznakama automobila, trasom kretanja…

To je, upozoravaju sagovornici „Novosti“, ne samo neviđeni diplomatski skandal, nego i ozbiljno krivično djelo, uz očiglednu zloupotrebu bezbjednosnih službi u BiH.

Da je ovaj skandalozni potez medija u BiH vjerovatno dio sinhronizovane šire regionalne akcije govori i to da je samo prije nekoliko dana u javnost dospjela Kurtijeva lista za progon Srba, na kojoj su Danilo i rođeni brat predsjednika Vučića Andrej. Na to su se nadovezali mediji u Hrvatskoj koji su, takođe, objavili seriju tekstova o Vučićevom sinu, a udari na članove porodice predsjednika nisu izostali ni u pojedinim domaćim medijima.

Predsjednik Vučić poručio je juče da nije shvatio „šta je smisao svega ovoga u vezi sa Danilom“ i njegovom posjetom RS:

„On nije bio dio nijedne delegacije. Da li je učinio neko krivično djelo? Za mene je nevjerovatan neprofesionalizam bosanskohercegovačkih službi. Najava Danilovog dolaska je tipski dokument, to se uobičajeno radi. Pa, Boris Tadić je dok je bio predsjednik slao iste takve dokumente najavljujući svoj ili dolazak članova svoje porodice. To pokazuje poštovanje prema nekoj drugoj zemlji i povjerenje u nju i njene službe. Problem je sada, izgleda, bio u tome što je riječ o mom sinu. Objavili ste brojeve mobilnih telefona i pištolja članova obezbjeđenja mog sina. Što ste to radili, jeste li hteli da ga ubijete?“, upitao je Vučić, i rekao da je Danilo do sada osam puta bio na obilježavanju Dana RS.

Kada je riječ o kampanji koja se u Hrvatskoj vodi protiv njega i njegovih najbližih, Vučić je rekao da nema problem s njihovom mržnjom.

„Oni su mislili da je Srbija gotova i nestala, da su tu njihovi poslušnici. Da nećemo smjeti da pomenemo Jasenovac i „Oluju“. Ali kada kažu da se družim sa ratnim zločincima i kriminalcima, odgovorio bih samo da se ne družim ni sa kim iz hrvatskog rukovodstva. A, naravno da ću da se grizem i jedem za moje dvoje starije djece, od roditelja imaju samo mene. Nastavite vi to da radite, a ja ću da nastavim da dokazujem koliki ste lažovi“, rekao je Vučić.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Veliki požar u skladištu automobilskih guma u Splitu

Previous article

Eskobar: Formiranje ZSO je pravna obaveza Prištine

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *