0

Već neko vrijeme kruže glasine o značajnim vizuelnim promjenama koje Microsoft sprema za Windows 10 u 2021. godini. Osvježenja su u pripremi ponijela kodno ime “Sun Valley“, a najozbiljnija potvrda predstojećih promjena je oglas za posao koji je objavljen u oktobru prošle godine. U opisu novog radnog mjesta stajalo je da kompanija traga za softverskim inženjerom koji bi učestvovao u kreiranju i primjeni promjena u okviru Windows 10 operativnog sistema.

Nakon što je procurjela vijest o konkursu za posao kompanija je promijenila tekst i izbacila najzanimljivije djelove, pa oglas sada izgleda kao opis bilo kojeg drugog radnog mesta. To ne znači da je Sun Valley otkazan, naprotiv. Očekuje se da promjene stignu sa Windows 10 21H2 – buildom koji bi do korisnika trebalo da dođe u drugoj polovini 2021. godine. Istina je da se sve vijesti zasnivaju na glasinama, te na svjedočenjima tajnovitih izvora koji su bliski projektu, ali eksperti ističu da najnovija ažuriranja za neke aplikacije u okviru Microsoft Storea ukazuju da bi očekivane vizuelne promjene mogle da stignu vrlo brzo.

Poslednje ažuriranje je stiglo na Alarms and Clocks aplikaciju, i demonstrira neke nove UI elemente, među njima i vizuelne promjene koje su vrlo vidljive. Iz kompanije kažu da im je namjera da korisnike sa tačke na kojoj im je Windows potreban pomjere na onu na kojoj Windows vole, a u tome bi trebalo da pomognu i estetska osvježenja.

(pcpress)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Fejsbuk ukida “lajk” na javnim stranicama

Previous article

„Mogu li vani“ dnevno koristi na desetine hiljada korisnika

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *