0

Kako je javila Radio televizija Srbije i portal „Kosovo online“ na potest su, pored građana Štrpca, stigli i Srbi sa centralnog, ali i iz ostalih djelova Kosova.

Na protestu su i politički lideri Srba sa Kosova, predstavnici Srpske liste, predsjednik te stranke Goran Rakić, potpredsjednik Igor Simić, član Predsedništva Slavko Simić , kao i predsjednici srpskih opština.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da su Srbe okupile „junačke rane Stefana i Miloša“.

„Okupile su nas junačke rane Stefana i Miloša iz Štrpca ali i Stefana iz Klokota. Teror diktatorskog režima Aljbina Kurtija se nastavlja. Kurti se toliko zaigrao misleći da su Srbi sklonili barikade jer se plaše. Ako Stefan nije sagao glavu, ko sme od nas da posustane i da se preda. Naša borba mirnim i demokatiskim putem je način da se borimo protiv Kurtija. Za to imamo podršku Aleksandra Vučića“, rekao je Rakić.

Okupljeni građani nose trasnaprente sa natpisima „Kosovska Kamenica je uz braću iz Štrpca“, „Od gornjeg Kusca do Štrpca kuca jedno srce“, „Kurti, djecu ti nećemo oprostiti!“, „Stefane, srce srpsko junačko!“, „Pucanj u Stefana i Miloša je pucanj u srce Srbije!“, „Evropo, za šta su naša djeca kriva?!“, „Vučiću, čuvaj Srbe i mir“.

Na prilazu Štrpcu prisutno je više patrola Kosovske policije i Kfora.

Ranjena dvojica srpskih dečaka kod Štrpca – pucano iz vozila u pokretu, uhapšen pripadnik KBS-a

Stano: EU oštro osuđuje ranjavanje mladića na Kosovu, istražiti gnusni zločin

KFOR odgovorio na zahtev o povratku srpskih bezbednosnih snaga na KiM

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Divljanje na srpskim putevima: Vozio brzinom 224,5 kilometara na sat

Previous article

Saznali smo ko najviše zarađuje na instagramu

Next article

You may also like

More in Balkan

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *