kako sakriti fotografije na androidu
0

Sigurno vam je nekad zatrebalo da sakrijete neku fotografiju iz galerije, ili čak čitav album. U tom slučaju imamo rješenje za vas, jer se to može postići aplikacijom koju ćemo vam predstaviti u nastavku, a koja nosi ime Gallery Lock.

Za početak potrebno je naravno preuzeti aplikaciju sa linka ispod:

google-play-button

Nakon toga otvorite aplikaciju, nakon čega će vam ista zatražiti PIN. Zadani pin je 7777, no možete ga kasnije promijeniti ako želite, što biste svakako trebali uraditi. Zatim ćete dobiti uputstva za korištenje aplikacije, te ćete nakon što ih (ne) pročitate vidjeti grupu zadanih albuma. Da dodate albume u aplikaciju, kliknite na “Dodaj folder (Add Folder)” u dnu ekrana, te dajte ime novom folderu. Kada napravite folder, kliknite na njega da ga otvorite, a zatim na dnu ekrana kliknite na “Dodaj fotografije/video (Add photo/video)” te odaberite fotografije i videozapise koje želite sakriti i kliknite na zeleno plus dugme u gornjem desnom uglu ekrana. U videu ispod možete pogledati demonstraciju rada aplikacije.

Naravno, ako se kasnije odlučite da ponovo otkrijete sakrivene fotografije i videe, uđite u aplikaciju i u folder u kojem je fotografija ili video sakriven, kliknite na nju i zadržite, te odaberite opciju Unhide (otkrij).

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Navigacija za mobilne telefone Poruči instalaciju

Previous article

3 loše navike kojima uništavate svoj telefon

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *