ENERGIJA U ŽICI
0

Udruženje nastavnika elektrotehnike Crne Gore (UPECG) sa Crnogorskim elektrodistributivnim sistemom (CEDIS), organizuje 22. novembra u šoping molu „Delta City“ u Podgorici, prvo takmičenje učenika crnogorskih srednjih škola iz oblasti elektrotehnike  „ENERGIJA U ŽICI“.

Na takmičenju će učestvovati učenici drugog i trećeg razreda onih škola koje u svom profilu imaju zanimanja iz oblasti elektrotehnike. Poziv je upućen srednjim stručnim školama iz Tivta, Nikšića, Berana, Pljevalja,  Rožaja, Bijelog Polja i Podgorice.

„ Organizovanjem takmičenja želimo da povežemo obrazovne institucije u kojima se stiču znanja i vještine za zanimanja koja su CEDIS-u potrebna za obavljanje svoje osnovne djelatnosti. To će biti prilika da kroz teorijski dio i praktični rad srednjoškolci pokažu što su do sada naučili iz oblasti elektrotehnike. S obzirom da će takmičenje biti otvoreno za javnost, to je dobra prilika i da se budući srednjoškolci upoznaju sa ovim segmentom stručnog obrazovanja koje može biti svojevrsna smjernica i za njihovo buduće zanimanje.“, kazala je Marija Jovović , šefica Službe za korporativne komunikacije CEDIS-a.

Takmičenje će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dijela, a svaka škola može prijaviti po jedan tim od tri člana. Prijave škola učesnica  prikupljaju se do 07.novembra.

Za pobjednike takmičenja obebijeđene su i vrijedne novčane nagrade.

“ Za osvojeno prvo mjesto nagrada za tim iznosiće 750 eura, za drugo mjesto 600 eura i treće mjesto 450 eura. Takođe je obezbijeđena nagrada za mentore pobjedničkih ekipa, kao i najbolju školu, a to je lap top“ ,  dodala je Jovović.

CEDIS i UPECG će formirati žiri koji će ocjenjivati teorijski i praktični dio rada i proglasiti najbolju školu. Svrha organizovanja takmičenja je želja da se promoviše zanimanje elektrotehničara, ali i značaj srednjeg stručnog obrazovanja.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Kako izgleda kada se rastavi litijum jonska baterija za mobilni telefon (NE POKUŠAVAJTE!!!)

Previous article

Nezvanični render koji prikazuje Samsung Galaxy S10

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *