0

WhatsApp izgleda kao da juri Zoom sa svojom web aplikacijom, pošto je servis dobio podršku do 50 korisnika na istom pozivu – time nudeći alternativu Zoom-u, ali i Google Meet-u i Skype-u. Nova mogućnost Facebook-ovog servisa trenutno je u beta fazi u verziji za desktop, navodeni stručnjaci upućeni u materiju.

U suštini, nova mogućnost se koristi tako što preusmerava ljude u nove Facebook Messenger Rooms, uslugu koja je povezana sa Facebook-om i njegovom mesindžer uslugom, odakle se i pokreću video razgovori u velikim grupama.

Prečica na WhatsApp meniju preusmerava ljude na Facebook Messenger Rooms, gde mogu da naprave virtuelnu salu za sastanke u okviru Facebook usluge i posle pozovu ljude da se pridruže. Korisnici takođe mogu to da urade diretno iz WhatsApp Web aplikacije. Takođe Facebook Messenger Rooms omogućavaju virtuelne pozadine koje može svaki korisnik za sebe da postavi, a koje su do sada stekle popularnost na Zoom aplikaciji.

Nije poznato kada će WhatsApp integrisati ovu funkciju u javnu verziju aplikacije. Međutim, s obzirom na činjenicu da su trenutno video pozivi popularniji nego ikad, verovatno će to biti u dogledno vreme.

(pcpress)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Nove potvrde da iPhone 12 stiže sa 120 Hz osvježavanjem ekrana

Previous article

Facebook kupio GIPHY

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *