0

Microsoftovo naredno veliko Windows 10 ažuriranje, čija je objava najavljena za maj, ima potencijal da omogući da korisnikov računar djeluje brže, posebno ukoliko se radi o starijem sistemu.

Windows 10 May Update će načiniti veće izmjene u tome kako Windows 10 indeksira fajlove, sprečavajući izuzetno visoke nivoe upotrebe diskova, što je jedan od razloga usporavanja sistema. Ova izmjena stiže zahvaljujući promjenama u Windows Search-u, koji sada može bolje da identifikuje maksimalna vremena korišćenja i da shodno tome upravlja indeksiranjem operativnog sistema.

Promjena će imati uticaja na sve korisnike Windowsa 10, mada će optimizaciju najviše primijetiti korisnici sporijih skladišnih uređaja. Takođe, ažuriranje će pomoći u povećanju brzine računara koji koriste SSD-ove, ali u manjem obimu.

Microsoft u budućnosti planira da dodatno poboljša Windows Search, kako bi omogućio da operativni sistem inteligentno određuje kada da indeksira korisnikove fajlove, kako bi OS mogao da maksimalno iskoristi sistemske performanse. Promjena će spriječiti Windows 10 da vrši indeksiranje kada se sistem aktivno koristi.

(benchmark)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Pojavile se prve informacije o cijenama sva 4 telefona iz iPhone 12 serije

Previous article

Samsung potvrdio Galaxy Note 20 i Galaxy Fold 2 za drugu polovinu 2020. godine

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *