0

Izgleda da svaki novi telefon dodatno pomera granice kada su rezultati na DxO Mark testovima u pitanju. Takav je slučaj i sa novom Huawei P20 serijom telefona, gde se P20 Pro model pokazao kao neprikosnoveni šampion na polju kamera.

Huawei P20 Pro je na DxO Mark dobio ukupnu ocenu od 109 poena, što je čak 10 poena više od prethodnog šampiona – Samsung Galaxy S9+. Samsungov premijum telefon je čak potisnut i na treće mesto, jer se na drugom našao Huawei P20 sa 102 poena.

P20 Pro je svoj rezultat ostvario najviše zahvaljujući oceni od 114 poena u Photo sekciji testova. Prvi telefon sa tri kamere koristi veliki 1/1.73″ RGB senzor i 1/2.78″ monohromni senzor, kako bi proizveo jasne fotografije sa veoma niskim šumom. DxO Mark je zumiranje na P20 Pro modelu okarakterisao kao najbolje na bilo kom telefonu koji je do sada testiran.

Naravno, DxO Mark testovi ne moraju uvek da budu usklađeni sa performansama telefona u realnom radu, ali postignuti rezultati Huawei P20 i posebno P20 Pro telefona definitivno privlače pažnju.

Kompletne testove možete pronaći ovde za Huawei P20 i ovde za Huawei P20 Pro.

(benchmark)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Telenor prodao svoje kompanije u Srbiji i Crnoj Gori

Previous article

Huawei predstavio P20 i P20 Pro telefone

Next article

You may also like

More in Tehnologija

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *