0

Novi adapter ima oznaku SuperVOOC, koja je inače rezervisana za punjače kompanije Oppo, koja je Realme-ova matična kompanija.

Njih dvije dijele isti razvojni tim, pa ostaje da se vidi da li će Realme ime punjača mijenjati i koje ime bi koristio.

 

Pored novog telefona najavljeno je da će biti prikazan i slabiji model sa, iako sporijim, i dalje izuzetno brzim punjenjem snage 150 W. Slabiji model će takođe imati bateriju kapaciteta 5.000 mAh, većeg od one u snažnijem modelu, piše GSMArena.

Pomenuta tehnologija punjenja već je prikazana na MWC sajmu u Barseloni 2022. godine. Iako samo kao demo verzija, i nijedan uređaj nije bio najavljen sa mogućnošću korištenja navedene tehnologije, publika se mogla uveriti da je za potpuno punjenje baterije bilo potrebno svega devet minuta.

Sada kada imamo i sliku sa specifikacijama samog punjača, kao i telefona, znamo kako to i postiže – dvije ćelije baterije zajedno će imati kapacitet od 4.600 mAh, dok će se sama snaga punjača od 20 A/12 V u telefonu preraspodijeliti na dva dijela, pa će do svake ćelije stizati vrijednost od 10 V/24 A.

Trenutni rekorder kada je u pitanju tehologija brzog punjenja jeste model kompanije kompanije Xiaomi, tačnije Redmi Note 12 Discovery telefon, sa punjačem snage 210 W.

Međutim, industrija pametnih telefona rapidno napreduje, pa će tako ovaj rekord biti oboren samo dva mjeseca nakon izlaska pomenutog modela, navodi Benchmark.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Hrvatska preplavljena lažnim novčanicama eura

Previous article

Brazil se oprostio od Pelea

Next article

You may also like

More in Magazin

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *