0

Android telefoni uglavnom očekuju 2-3 godine nadogradnji i ažuriranja, za razliku od iPhone koji bez problema očekuju 5-6 godina nadogradnji, te nekoliko dodatnih godina ažuriranja. Da od tih pravila ima i izuzetaka, pobrinuo se Samsung sa svojim iznanađenjem u vidu ažuriranja za pet godina stare Galaxy Note 5 i Galaxy S6 serije.

Ažuriranje je već počelo da se objavljuje u Južnoj Koreji, ali čini se da se paketi ažuriranja nisu poboljšani sigurnosnom zakrpom, jer poslednja datira još iz septembra 2018. godine i označila je kraj Galaxy Note 5 i Galaxy S6 serijala pre oko dve godine. S obzirom na to da je tako malo ljudi koji stvarno koriste ove pet godina stare uređaje i ove 2020. godine, zapravo nije jasno šta zapravo sadrže nove OTA ispravke. Velika je verovatnoća da ovaj paket ažuriranja jednostavno nudi zaštitu od neke kritične greške ili eksploatacije koja bi mogla fatalno uticati na sistem telefona.

Dakle, onima koji se nadaju poboljšanju u odnosu na Android 7.0 Nougat, žao nam je što ćemo vas razočarati. Međutim, ako se i dalje držite Galax Note 5, Galaxy S6, Galaxy S6+ ili Galaxy S6 Edge+, trebalo bi da proverite ažuriranje koje će se pojaviti tokom narednih dana ili nedelja, u zavisnosti od regiona. Radi se o verzijama firmvera N920SKSS2DTJ2, G92kSKSS3ETJ1 i G928SKSS3DTJ3.

Takođe, ako ste još uvek među korisnicima Galaxy Note 5 ili Galaxy S6 serije, obavezno nas obavestite u komentarima ispod i recite nam zašto ih još uvek koristite jer i mi imamo jedan Galaxy S6 u ladicama.

(benchmark)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

EKIP će nadzirati instalaciju baznih 5G stanica

Previous article

CG za dvije godine dobija 5G mrežu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *