0

Kamere na pametnim telefonima postaju sve bolje i bolje, i samo je pitanje kada će zamijeniti jeftinije aparate koji imaju uporedive performanse i malo dodatne pomoći aplikacija. Kada smo već kod aplikacija, danas vam donosimo 12 aplikacija koje će učiniti da vaše fotografije budu još ljepše.

PhotoDirector

PhotoDirector

Kada masivna kompanija koja pravi multimedijski softver poput Cyberlink-a napravi uređivač fotografija za Android, vjerovatno će vam privući pažnju. PhotoDirector je na neki način višenamjenski uređivač slika. Naprimjer, možete brzo i jednostavno dodati overlay na slike ili dodati razne efekte, no možete otići i korak dalje i igrati se malo naprednijim finkcijama poput RGB krivulja, HSL alatki i slično.

google-play-store-button

Adobe Lightroom Mobile

Adobe Lightroom

Adobe je vodeća kompanija u svijetu što se tiče manipulacijom fotografija, i Lightroom je standar svakog fotografa. Mobilna verzija Adobe Lightroom-a dolazi sa raznim alatkama i mogućnostima koje su vam poznate sa desktop verzije, sve u vašem džepu. Za korištenje ove aplikacije trebati će vam pretplata na Adobe Cloud Photograpy plan, no ako se ozbiljno bavite tehnologijom, nećete moći bez ove aplikacije.

google-play-store-button

Photo Editor by Lidow

Photo Editor by Lidow

Photo Editor by Lidow je brza i zabavna aplikacija za uređivanje fotografija, a uz to i jako jednostavna. Umjesto da provodite sate pokušavajući shvatiti šta radi koja funkcija, gdje je koji efekat i slično, Photo Editor by Lidow pruža mnoštvo zabavnih i jednostavnih funkcija koje možete primijeniti u sekundi.

google-play-store-button

VSCO Cam

VSCO Cam

VSCO Cam je jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje slika na Androidu. Ova aplikacija pruža ugrađenu aplikaciju za kameru i solidne mogućnosti za uređivanje, i vjerovatno je san svakog fotografa.
Minimalni interfejs ove aplikacije čini je jako jednostavnom za korištenje, a ako želite da zaprljate ruke napredne funkcije se nalaze malo dublje u opcijama. Najbolja stvar od svega je što je ova aplikacij
a besplatna za skidanje!

google-play-store-button

Pho.to Lab

Pho.to lab

Ono što nedostaje ovoj aplikaciji jesu malo ozbiljnije alatke za uređivanje, no to se nadoknađuje količini mogućnosti za uređivanje (okviri, boje, efekti, stikeri, ikonice, filteri…). Iako je jedna od manje profesionalnijih aplikacija na ovoj listi, definitivno je vrijedi spomenuti.

google-play-store-button

Snapseed

Snapseed

Ova aplikacija je najpoznatija po svojim filterima i efektima, no pruža i mnoge druge mogućnosti kao što je podešavanje osvjetljenja, kontrasta i saturacije/zasićenja. Ovu aplikaciju je razvila ekipa profesionalaca iz Nik Software-a, i potpuno je besplatna.

google-play-store-button

Cymera

Cymera

Iako tehnički ovu aplikaciju možete koristiti za bilo koji tip fotografije, ističe se sa svojim iznimnim portretima. Slike možete uslikati kamerom ugrađenom u aplikaciju ili uvesti iz galerije, te ih onda uređivati sa sedam različitih sočiva i četiri različita moda za snimanje. Osim toga, tu je i dvadeset filtera, dekoracija… Aplikacija je besplatna za preuzimanje, no na dru ekrana naći ćete malu reklamu.

google-play-store-button

Aviary Photo Editor

Aviary Photo Editor

Pored standardnih funkcija poput rotiranja, rezanja i slično, Aviary Photo Editor pruža i mogućnosti fokusa, unosa teksta, kozmetičkih korekcija (red eye – korekcija crvenog oka i sl.) i “Meme Generator”.
Aplikacija je besplatna i ne sadrži reklame, no sadrži mogućnost kupovine unutar aplikacije.

google-play-store-button

PicsArt

PicsArt

PicsArt je jedan od najpopularnijih besplatnih uređivača slika koji pakuje uređivač slika sa efektima, kameru, alatku za crtanje, I socijalnu platformu. Dakle, osim što ćete vaša remek djela moći podijeliti na društvenim mrežama, moći ćete ih podijeliti i na PicsArt-ov internu socijalnu mrežu.

google-play-store-button

Pixlr Express

Pixlr Express

Od kreatora Pixlr-O-Matic aplikacije dolazi nam aplikacija Pixlr Express. Kao što i samo ime govori, ova aplikacija je za one koji žele da urede sliku, a nemaju mnogo vremena za to.Sve osnovne funkcije su na dohvat ruke, a za one koji žele da uštede još vremena tu je i mogućnost odabira često korištenih funkcija.

google-play-store-button

Vignette

Vignette

Vignete je hibrid kamere sa digitalnim zumiranjem, tajmerom i time-lapse mogučnošću. Naravno fokus aplikacije je u filterima koje čine da vaše fotografije izgledaju kao da su slikane starim fotoaparatom.
Aplikacija košta 1,60 američkih dolara, no postoji besplatna demo verzija. Za razliku od nekih aplikacija, sve opcije su dostupne i kada niste povezani sa internetom.

google-play-store-button

(androidpit)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

PUBG je dostupan za Android

Previous article

Kalibracija baterije Android uređaja UPUTSTVO

Next article

You may also like

More in Tehnologija

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *