0

Messenger će uskoro dobiti novu funkciju među porukama koje vam šalju ljudi koje nemate u listi Facebook prijatelja.

Kada vam nepoznata osoba bude napisala poruku, a prije nego što je otvorite, vidjećete kratko upozorenje na kojem će pisati kada je taj Messenger nalog napravljen, iz koje zemlje potiče broj telefona na koji je registrovan, i da li ta osoba ima slično, ali ne i isto ime kao neko sa vaše liste kontakata.

“Testiramo način na koji će naši korisnici dobiti više konteksta po pitanju identiteta nepoznate osobe koja im piše,” rekla je Dejla Braun iz Messengera za “Motherboard”.

Primjer izgleda ovako – u Inboxu ćete ugledati tekst poruke, a Facebook će vam nabrojati “koristi Messenger bez Facebooka”, “nalog je kreiran na broju telefona iz Rusije”, “ime je slično tom i tom vašem prijatelju”.

Glavni razlog uvođenja ove identifikacije je borba Facebooka protiv hakera iz Rusije, ali će biti korisna za sve vrste sumnjivih poruka. Ako žurite pa na brzaka hoćete da pročitate šta vam je poslao neko sa liste, pa ni ne primjetite da se ime razlikuje samo za jedno slovo, broj telefona iz neke zemlje u kojoj vaš prijatelj sigurno nije, i obaveštenje o sličnom imenu dodatno će vas upozoriti na sumnjivu poruku.

(mobit)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Google Drive ima preko 1 milijardu korisnika

Previous article

Samsung spaja Galaxy S i Galaxy Note serije telefona

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *