samsung
0

Prema navodima The Bell medija iz Južne Koreje, Samsungov potpredsednik Jay Lee planira spajanje mejnstrim Galaxy S linije premijum telefona sa Galaxy Note familijom. A postoji nekoliko razloga zbog kojih bi ovaj potez mogao biti logičan.

Prvo, kineski vendori uzimaju sve veći deo tržišta od Samsunga, posebno u domenu srednjeg i donjeg tržišnog segmenta; takođe, korisnici koji su u potrazi za premijum modelima sve više zaziru od rastućih cena telefona. Drugo, još od prošle godine, dobar deo Samsung zajednice je imao problem da pronađe značajan razlog za prelazak na Note8, umesto da se zadovolji Galaxy S8+ modelom.

Slična situacija bi mogla da se ponovi i ove godine sa Note9 i S9+ modelima, posebno ukoliko Note9 bude preblizu pozicioniran premijum modelu iz S serije.

Samsung, prema navodima, i sam uviđa ovakvo stanje na tržištu, tako da je kompanija postavila skroman cilj kada je prodaja Note9 modela u pitanju, a on iznosi 12 milionaprodatih primeraka.

Ovo se takođe podudara i sa glasinama o tome da će Samsung objaviti tri modela iz Galaxy S10 linije. Najjači model u ponudi, Galaxy S10+, bi mogao stići sa S Penpodrškom, koja je glavna karakteristika Note linije.

Odluka će svakako Samsungu uštedeti dosta sredstava u razvoju, dizajniranju i proizvodnji telefona. Takođe, uporoščćavanje linije proizvoda će stvoriti prostor za fleksibilni Galaxy X, koji bi mogao biti pozicioniran kao top premijum model.

(benchmark)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Konačno! Facebook Messenger će prijavljivati ako vam neko pošalje sumnjivu poruku

Previous article

Google Pixel 3 serija telefona stiže 4. oktobra

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *