0

Otprilike nekih 20 dana nakon što je postao dostupan na Microsoft Developer Network (MSDN) sajtu, odnosno sajtu kroz koji Microsoft distribuira svoj softver developerima koji su pretplaćeni, Windows 10 u verziji 1909 tj. nadogradnja za Novembar 2019. je stigao i do korisnika.

Kako smo imali priliku preuzeti Windows 10 1909 sa MSDN-a te ga koristimo tih 20 dana od kako je dostupan i možemo potvrditi da je u pitanju stabilna verzija te da nismo mogli primjetiti neke veće bugove što i ne čudi jer verzija 1909 ne donosi bitnije novosti nego je ornetisana na ispravke i popravke postojećih opcija.

Ipak, Windows 10 1909 ili 19H2 kako ga još zovu, nije potpuno bez novih mogućnosti, a neke od njih su: Manje i brže nadogradnje, online pretraga u okviru Windows Explorera, dostupnost Cortana i Alexa glasovnih asistenata na zaključanom ekranu, kreiranje novih unosa u kalendaru iz taskbara, napredni menadžment obavještenja, manje izmjena Start Menija, te druge sitne nadogradnje.

Kako da preuzmete Windows 10 1909? Najjednostavniji način je da da sačekate da nadogradnja postane dostupna putem Windows Update servisa, te je pokretene putem istog. Ako ne želite čekati, možete putem ovog linka preuzmeti Microsoft MediaCreationTool te preko njega pokrenete proces nadogradnje svog računara na najnoviji Windows. MediaCreationTool vam nudi mogućnost kreiranja ISO fajla radi “clean” instalacije, ako se odlučite na nju, ne zaboravite napraviti rezervnu kopiju podataka koji se nalaze na sistemskom disku.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Prvi renderi Samsung Galaxy A51 telefona

Previous article

Intervju sa Nikolom Teslom iz 1899. godine: Ja sam ipak poražen čovek. Ja nisam ostvario ono najveće što sam mogao

Next article

You may also like

More in Novosti

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *