0

ICT Cortex ima za cilj da bude predvodnik u digitalnoj transformaciji privrede i javne uprave, te da unaprijedi okvir i ekosistem koji je neophodan za obezbjeđivanje digitalnih inovacija u industriji i obrazovanju. Udruženje će doprinijeti jačanju IT sektora i stvaranju uslova da IT sektor postane okosnica budućeg razvoja Crne Gore i snažna ekonomska djelatnost koja će kreirati vodeće izvozne proizvode države.

Za potrebe ovog projekta, članice osnivači će izdvojiti preko milion eura, a očekuje se i podrška države kroz privatno-javno partnerstvo.

Imajući u vidu jedan od glavnih problema IT industrije koji se odnosi na manjak stručnih kadrova, 70% pomenutog budžeta Udruženja biće usmjereno na edukaciju, tj. stvaranje novih i jačanje postojećih kadrova. Kroz programe edukacije Udruženja, planira se stručno osposobljavanje najmanje 200 osoba godišnje, sa ciljem da barem 50% bude zaposleno.

Planira se niz aktivnosti čiji je cilj da se formira partnerska mreža kompanija i investitora koja će generisati dodatni izvoz kroz IT usluge i proizvode.

Na osnivačkoj skupštini Udruženja usvojen je Statut i izabrani članovi Upravnog odbora:

– Nenad Novović (Amplitudo)

– Sanja Gardašević (Alicorn)

– Dejan Petković (Coinis)

– Branimir Bukilić (Data Design)

– Miloš Milošević (Fleka)

– Ivica Tatar (Logate)

– Filip Anđelić (Oykos Development)

Za predsjednika Skupštine izabran je Branimir Bukilić (Data Design), dok je Sanja Gardašević (Alicorn) predsjednica Upravnog odbora.

U naredne tri godine ICT Cortex će voditi Tarik Zaimović, koji je izabran za izvršnog direktora Udruženja. Zaimović je osnivač i direktor kompanije Bild studio sa dugogodišnjim iskustvom u IT industriji, a u njegov timu će biti vrhunski stručnjaci iz oblasti komunikacija, projektnog menadžmenta, edukacije, marketinga i prodaje: Vesna Purić, Tanja Dukić, Ferida Mandić, Valentina Beg Deljanin i Milena Aković.

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Kengur bez granica, međunarodno matematičko takmičenje, 20. marta prvi put i u Crnoj Gori

Previous article

Ni petina ljudi koja rudari kriptovalute ne zna šta zapravo radi

Next article

You may also like

More in Društvo

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *