0

Nakon pet godina, pošto je osamostalila aplikaciju Messenger za sve korisnike, Facebook kompanija je izgleda vraća u okvir Facebook aplikacije. Messenger-u će se pristupati preko poznatog dugmeta, ali se neće otvarati posebna aplikacija, nego će se korisnici dopisivati u okviru Facebook aplikacije na iOS i Android sistemima.

Promena se već testira na nalozima nekih korisnika širom sveta, koji su i izvor ove vesti. Ovo znači da ćemo uskoro imati jednu aplikaciju manje, i to jednu od najzahtevnijih i najtromijih, koje Android pamti. Nije poznato kad će se promena tj. ugrađivanje Messenger-a u Facebook desiti za sve korisnike, ali je to nešto što je izvesno, preneo je The Verge.

Facebook vraćanjem Messenger opcija pod okrilje Facebook aplikacije želi da objedini sve adute platforme, koja je sad mnogo više, nego što je bila 2014. godine, kad je Messenger odvojen. Sad Facebook nudi opcije za plaćanje, slanje novca, razgovor sa botovima, a sve se to obavlja preko Messenger aplikacije. Da bi korisnik to sve radio brže i bolje, Facebook smatra da je ujedinjenje s Messenger aplikacijom najbolji izbor.

Takođe, Messenger se vraća u Facebook i zbog činjenice, kako veruju upućen izvori, što će uskoro biti objedinjene sve  platforme za instant dopisivanje, koje Facebook ima – InstagramWhatsApp i Messenger. Na taj način s jednog mesta korisniku će biti dostupno sve, uključujući sve platforme, bez napuštanja aplikacije.

Pretpostavlja se da će korisnici, koji budu želeli da koriste autonomni Messenger moći da nastave, ali ne i do kada, odnosno da li će samostalna Messenger aplikacija u nekom trenutku biti sklonjena iz prodavnica.

Napomena:

Nakon objavljivanja ove vijesti, oglasio se i Facebook sa izjavom kako testiraju razne načine da poboljšaju iskustvo korištenja Faebook aplikacije, te da Messenger ostaje samostalna aplikacija sa preko 1 milijardu korisnika i kako trenutno nemaju dodatnih informacija koje mogu podijeliti.

(balkanandroid/mobit)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

Radnovrijeme.me – Prvi registar radnih vremena u Crnoj Gori

Previous article

Evo kako dodati fotografije na Instagram sa laptopa ili desktop računara

Next article

You may also like

More in Novosti

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *