0

Svidjelo se to nekima ili ne, emotikoni su postali svakodnevni dio komunikacije. U emotikonima je već napisana i Biblija, jezik emoji-ja ima i svog zvaničnog prevodioca, međutim do sada nismo znali tačno koje emotikone ljudi najčešće koriste, sve do sada kada je Unicode Konzorcijum objavio svoju listu najčešće korišćenih emotikona.

Organizacija je odgovorna za održavanje Unicode standarda, konsenzusa koji važi u raznim undustrijama za digitalno kodiranje i predstavljanje teksta, simbola i (poslednjih godina) emotikona. Ovo je prvi put da je organizacija objavila svoje interne podatke o upotrebi različitih emotikona, statistiku na koju se, kako tvrdi, u velikoj meri oslanja u svojim odlukama da prihvati nove emotikone u standard.

Svoje podatke dobili su iz više izvora te su prema njima rangirali emotikone po učestalosti upotrebe – oni koji se najčešće ubacuju u razgovor smešteni su u kategoriju 0, slede ih oni sa otprilike upola manjom učestalošću upotrebe pojavljivanja u kategoriji 1, sa četvrtinom u kategoriji 2, i tako dalje.

(pcpress)

INSTAGRAM OPEN BALKAN

U Zagrebu postavljen semafor za pješake koji gledaju u telefone

Previous article

Cijena teglice kreće se i do 6000 DOLARA: Ovo je NAJSKUPLJI ZAČIN na SVIJETU!

Next article

You may also like

More in Novosti

Comments

Leave a reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *